Paven kondolerer Gorbatsjov

Vatikanet - KI (KAP) - Pave Johannes Paul II har sendt et kondolansetelegram til den tidligere sovjetiske presidenten Mikhail Gorbatsjov etter hans hustru Raisa Gorbatsjovas død. «Med dyp smerte har jeg mottatt nyheten om Deres elskede hustrus død og oversender min dypeste medfølelse», heter det i telegrammet fra mandag middag. «Jeg anbefaler den avdøde Raisa Maksimovna Gorbatsjova til den allmektige Guds kjærlighet, og håper at De i hengivenheten fra Deres familie og venner finner kraft til å komme over tapet», skriver paven til den tidligere sjefen i Kreml.

Vatikanets talsmann Joaquin Navarro-Valls opplyser at paven allerede i forrige uke sendte et brev til Gorbatsjov med ønske om god bedring for hans hustru. Mikhail Gorbatsjov ble den 1. desember 1989 sammen med fru Raisa mottatt i en historisk audiens av pave Johannes Paul II. Ved møtet utviklet det seg et vennskap som har holdt seg mellom de to betydelige personlighetene. Også etter sin avgang har Gorbatsjov mange ganger møtt «den slaviske pave».

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 21.09.1999, sist endret 21.09.1999 - 11:14