Paven med fredsappell til unge israelere og palestinere

Vatikanet - KI (KAP/Zenit/CWN) - Pave Johannes Paul II oppfordrer Israels og Palestinas ungdommer til å gjøre en innsats for en ekte og varig fred. Det bør være et moralsk krav å medvirke til oppbyggingen av et nytt samfunn som bygger enda sterkere på gjensidig respekt, broderlighet og samarbeidsånd, understreker paven i et budskap som han onsdag overrakte til tre unge representanter fra Midtøsten. De tre ungdommene - en jøde, en kristen og en muslim - ga på sin side en «fredskalender» til paven. Initiativet ble organisert av Peres-stiftelsen.

Ekte fred oppstår ikke bare gjennom avtaler og overenskomster, men den må komme fra hjertene til det enkelte menneske, understreket paven i sitt budskap. Forutsetningen er en dyp tillit til menneskene og respekt for sannheten og menneskenes verdighet og deres ukrenkelige rettigheter.

Pave Johannes Paul II uttrykte håp om å få treffe ungdommene igjen. «Om Gud vil» vil han med det første foreta sin pilegrimsreise «i Frelseshistoriens spor» i Det hellige Land.

Utgivelsen av kalenderen, som er et samarbeidsprosjekt mellom Peres-fredssenteret, det palestinske kulturdepartementet og FNs kulturorganisasjon UNESCO, skal i følge arrangørene brukes til å finansiere opprettelse av datasentre i skolene i begge land. Målet er å gi for ungdommer fra begge nasjoner mulighet for en direkte dialog, og dermed bidra til fred. Kalenderen inneholder barnetegninger og markerer de kulturelle og tradisjonelle festene til de tre religionene og utgis på engelsk, arabisk og hebraisk. Den er viet temaer som toleranse, vennskap, kjærlighet og selvfølgelig fred.

Pave Johannes Paul II vil i mars 2000 reise til Israel og Betlehem, som ligger i de palestinske selvstyreområdene.

Kathpress, Zenit og Catholic World News 22. september 1999; o: pe

av Webmaster publisert 04.10.1999, sist endret 04.10.1999 - 10:57