Katolske biskoper fordømmer massakre

Colombo - KI (KAP/CWN) - Den katolske bispekonferansen på Sri Lanka har offentlig fordømt drapene på sivilister i krigen mellom den singalesisk ledete regjeringen og de separatistiske tamilske opprørerne. Uskyldige sivilister, særlig kvinner og barn, må under ingen omstendigheter bli angrepsmål, heter det i en erklæring fra bispekonferansen. Spesielt fortvilende er «de målrettede drapene på uskyldige som gjengjeldelse».

Søndag forårsaket antatte opprørere fra de tamilske Tigrene (LTTE) et blodbad i Gonagal hvor minst 46 singalesiske sivile ble drept. Blant ofrene var også barn. Dette regnes som en hevnaksjon etter at flyangrep mot opprørsstillinger i Jaffna førte til at minst 21 tamilske sivile ble drept. Biskopene oppfordrer begge sidene til en umiddelbar forhandlingsløsning. Bare «total moralsk følelsesløshet og usunne politiske ambisjoner» kan lukke øynene for krigens realiteter og den menneskelige lidelse.

Singaleserne utgjør ca 74% av Sri Lankas 18 millioner innbyggere og tamilene 18%. LTTE har siden begynnelsen av 80-tallet kjempet en væpnet kamp for tamilsk selvstyre nord og øst på Sri Lanka. Hittil har ca 55.000 mennesker blitt drept i konflikten og 1 million har blitt fordrevet.

Kathpress 23. september og Catholic World News 20. september 1999; o: pe

av Webmaster publisert 04.10.1999, sist endret 04.10.1999 - 10:57