Hindu-ekstremister «advarer» paven

New Delhi - KI (KAP) - En ekstremistisk hinduorganisasjon har advart paven mot å verve mennesker for kristendommen på sin reise til India i november. Paven er velkommen til landet, men han må vise den samme respekt for alle religioner, erklærer en talsmann for den halvfascistiske hinduorganisasjonen «Rashtriya Swayamsewak Sang» (RSS), Rajendra Singh, sist helg.

Hvis pave Johannes Paul II erklærer at kun én religion innehar Frelsen, vil man verge seg mot et besøk, sier Singh. Mulige følger er angrep på den kristne minoriteten i India. Paven skal besøke landet fra 5. til 8. november.

I mange måneder har det i India vært voldelige overgrep mot kristne og kirkelige institusjoner. I staten Orissa drepte fundamentalistiske hinduer i januar en protestantisk misjonær og hans to sønner ved å sette fyr på bilen hvor de befant seg slik at de ble brent levende. Den 2. september ble i det samme området en katolsk prest myrdet av hinduistiske ekstremister. Det siste overgrepet fant sted i staten Bihar i forrige uke, da tre menn forsøkte å voldta en nonne.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)