Delegasjon forbereder pavereise til Irak og Det hellige Land

Roma - KI (Zenit) - Vatikanet har sendt delegasjoner til Irak, Egypt, Vestbredden og Jerusalem for å forberede pave Johannes Paul IIs besøk til de hellige steder, melder den arabiske internasjonale avisen Al-Hayat. Avisen hevder at «kilder i L'Osservatore Romano» sier at delegasjonene har reist for å undersøke og bestemme nøyaktig de stedene paven vil besøke, men ingen informasjoner er gitt om disse delegasjonene fra Vatikanet.

De samme kildene sier at paven vil besøke Irak i to dager. Etter å ha hilst på president Saddam Hussein - et besøk hos statsoverhodet tilhører alltid protokollen ved internasjonale pavebesøk - vil paven fraktes med helikopter til Ur, Abrahams fødested, ca 55 mil sør for Bagdad. Kilden angir ingen datoer for pavens reise. Den kaldeisk-katolske patriarken av Bagdad, Rafael Bidawid, erklærte i august at paven vil besøke Irak mellom 2. og 4. desember. Vatikanet har erklært at dato og timeplan ennå ikke er bestemt. Paven har gjentatte ganger understreket at reisen er en valfart av utelukkende åndelig karakter, og ikke politisk.

I de siste månedene har amerikanske og britiske diplomater øvd press på Vatikanet i et forsøk på å stanse pavens besøk til Irak. Den franske utenriksministeren Hubert Vedrine skal mottas av paven i Vatikanet den 9. oktober etter et besøk i Israel og de palestinske selvstyreområdene. I følge franske diplomatiske kilder vil møtet fokusere på situasjonen i Midtøsten og spesifikt på pavens besøk til Irak.

Zenit 1. oktober 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 07.10.1999, sist endret 07.10.1999 - 10:38