Diakon drept i bombeangrep mot kirke

Beirut - KI (KAP) - I følge øyenvitneskildringer ble søndag en diakon i en maronittisk menighet drept av en bombe i hovedstaden Beirut. Den 67-årige Shafik Radsha ved kirken St. Georg i bydelen Dekwaneh fant en pakke i kirkeskipet, og den eksploderte da han åpnet den i sakristiet.

Ugjerningen minner om et bombeangrep i 1994 mot en maronittisk kirke i Sajidet el Nadshat, 12 km nord for Beirut, hvor 11 mennesker ble drept. Dette var det alvorligste angrepet siden slutten på borgerkrigen mellom kristne og muslimer (1975-1990), og rettsvesenet la ansvaret på den kristne militsen «Libanesiske stridskrefter» og Israel. Målet var å destabilisere Libanon.

KI/KAP (KathPress/Katolsk Informasjonstjeneste, o:pe)

av Webmaster publisert 09.10.1999, sist endret 09.10.1999 - 08:52