Mafiaboss dømt for mord på prest

Palermo - KI (CWN) - En kjent mafiaboss ble tirsdag dømt for i 1993 å ha beordret drapet på en siciliansk prest som hadde fordømt organisert kriminalitet. P. Giuseppe Puglisi tjenestegjorde i et av Palermos fattigste områder, og han ble skutt i ryggen da han kom hjem en dag. Giuseppe Graviano ble dømt til fengsel på livstid for å ha gitt ordre til mordet. I den samme rettssaken ble hans bror Filippo dømt for å tilhøre mafiaen og fikk en dom på 10 års fengsel.

Attentatmannen, Salvatore Grigoli, tilsto i 1997 å ha skutt p. Puglisi etter ordre fra mafiabossen, og han ble dømt til 16 års fengsel. Presten ble drept bare måneder etter at pave Johannes Paul II reiste rundt på Sicilia og oppfordret prester til å snakke ut mot organisert kriminalitet, som har et støttepunkt i regionen.

Catholic World News 7. oktober 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 15.10.1999, sist endret 15.10.1999 - 21:01