Prins Charles fikk katolsk velsignelse

London - KI (CWN) - Prins Charles, arving til den britiske trone og det neste overhode for Church of England, fikk onsdag en velsignelse i den engelske katolisismens moderkirke, Westminster Cathedral i London. Prinsen deltok på en minnemesse for avdøde kardinal Basil Hume. Han gikk frem til alterringen sammen med de katolske kommunikantene og bøyde hodet for å motta velsignelsen fra erkebiskop Michael Bowen av Southwark, fungerende formann for bispekonferansen for England og Wales.

Prinsen, som en dag vil arve tittelen «Troens forsvarer» som paven ga til hans forgjenger Henrik VIII før kongen brøt med Roma, ble hilst med applaus da han kom inn til den 1100 mennesker store forsamlingen i katedralen. Prinsens nærvær i messen ble sett på som et nytt tegn på at katolisismen aksepteres i et land hvor katolikker fortsatt ikke kan ha visse stillinger i regjeringen, inkludert statsminister.

I sin preken priste biskop David Konstant av Leeds den avdøde kardinal Hume for å ha endret måten Kirken blir sett på i England. «Ethvert spor av den katolske ghetto er borte, og en katolikk aksepteres nå som en like lojal borger som alle andre», sa han. «Denne nesten håndgripelige forandringen fant sted fordi Basil Hume var den mannen han var. Han var helt klart en mann av autoritet», la han til.

I fjor ble dronning Elisabeth pepet ut av anglikanske protesterende da hun ble den første regjerende monark på mange århundrer som var til stede på en katolsk gudstjeneste (vesper).

Catholic World News 7. oktober 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 15.10.1999, sist endret 15.10.1999 - 21:01