Forfatteren Morris West død

Clareville - KI (CWN) - Morris West, den australske forfatteren som skrev 30 bøker, ofte med katolske temaer, døde lørdag av et hjerteattakk, 83 år gammel, mens han skrev på sin siste roman, «The Last Confession». Det meldes at han døde midt i en setning.

Blant hans mest kjente romaner er «Fiskerens sko» og «Djevelens advokat». P. Paul Collins, som også er forfatter, sier til avisen Canberra Times at Wests «anspente forhold» til Den katolske kirke oppveies av en streng lojalitet og kjærlighet til religionen.

West gikk som gutt inn i ordenen Kristne Brødre, men han forlot den etter 12 år i 1939, 23 år gammel, før han avla sine endelige løfter. Han fortsatte å inkludere religion som et viktig tema i hele sin 54 år lange karriere.

Catholic World News 11. oktober 1999; o: pe KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 19.10.1999, sist endret 19.10.1999 - 14:38