Pater Robert Kanoza SS.CC. ny sogneprest i Hamar

St. Torfinn menighet i Hamar har fått ny sogneprest. Søndag den 27. februar 2000 ble han innført i sitt embede av biskop Gerhard Schwenzer SS.CC. av Oslo. St. Torfinn menighet har 860 registrerte medlemmer, og omfatter hele Hedmark fylke (med unntak av en liten del av Ringsaker kommune) og den del av Oppland fylke som ligger rundt Gjøvik.

Pater Robert Kanoza (31) kommer fra Wroclaw i Polen. Han kom til Norge den 16. november 1996, og var i knapt ett år i Trondheim. Han var i Polen høsten 1997, der han ble gitt den akademiske grad Dr.human. (doktor i filosofi) fra Universitetet i Wroclaw 19. desember 1997. Deretter flyttet han til Porsgrunn. Han ble den 1. juni 1999 forflyttet til Hamar.

Samme dag som p. Robert ble innført, tok menigheten farvel med sin gamle sogneprest, p. Ellert Dahl O.P. (71). Han får nå et sabbatsopphold i Frankrike - tre måneder i Lille, og én i Paris - før han vender tilbake til Norge.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 04.03.2000, sist endret 04.03.2000 - 20:59