Simon Nguyen Ngoc Dung, vietnameser fra Bergen, prestevies i Østerrike 27. mai

Den 27. mai 2000 blir Simon Nguyen Ngoc Dung ordinert til prest i augustinerkorherrenes stiftsbasilika i Klosterneuburg ved Wien i Østerrike. Ordinerende biskop er en av Wiens hjelpebiskoper, msgr. Alois Schwarz. Simon Dung blir den fjerde augustinerkorherre med norsk bakgrunn som blir prest i denne ordenen som har Østerrike som sin hjemstavn.

Simon Nguyen Ngoc Dung ble født den 4. januar 1970 i Vung Tau sør for Saigon i Vietnam. Han kom til Norge i 1980 med hele sin familie, som bosatte seg i Bergen. I 1992 reiste han til Klosterneuburg for å slutte seg til augustinerkorherrene der. Han ble diakonviet den 28. august 1999.

Etter sin prestevielse skal han komme en tur til Norge for å feire sine første messer her. Hans første messe på vietnamesisk i St. Paul kirke i Bergen blir den 24. juni, og dagen etter feirer han også førstemesse på norsk samme sted.

Klosterneuburg har i dag fem korherrer fra Norge, foruten Dom Simon: Dom Markus (Bernt I. Eidsvig), Dom Mattias (Joseph Hoang Vinh) og Dom Alois (Arnstein Brodersen), og Rafael Luu Thanh Doan. Sistnevnte er ennå ikke diakon- eller presteviet.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 09.05.2000, sist endret 09.05.2000 - 22:23