Spiderman «rollemodell» for unge katolikker

Roma - KI (Catholic Herald) - En voksen mann som klatrer opp vegger i en tettsittende blå og rød drakt, er en fremragende rollemodell for unge katolikker, hevder det Vatikan-godkjente jesuitt-tidsskriftet La Civiltà Cattolica. Til tross for Spidermans «militaristiske patriotisme» illustrerer filmens klassiske fortelling om kampen mellom det gode og det onde det poenget at mens vitenskapen kan gi en makt, er det opp til den enkelte «å bruke den til godt eller ondt».

Tidsskriftet skriver at filmens suksess ikke bare skyldes dens spesialeffekter, men det faktum at den er i stand til «å skape en helt og en myte som kan måle seg med den vestlige kulturen». Historiens helt, Peter Parker, som ble bitt av en edderkopp (spider) som gutt, er en «gudfryktig» frilansfotograf. Hans nemesis, Norman Osborn, er rik, berømt og ambisiøs - «et symbol på den mistro folk har til den herskende klasse, som tilskrives opprinnelsen til mange av verdens onder».

I den nye filmen er Spiderman-historien blandet sammen med angrepet den 11. september på Peter Parkers hjemby New York City. Det er utallige referanser til USA, gjentatte avbildninger av det amerikanske flagget og Ground Zero. La Civiltà Cattolica skriver at den måten filmen er bygd opp på, viser hvordan kinoen begynner å bli det stedet hvor folk ser etter moralske verdier.

Catholic Herald 26. juli 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
26. juli 2002

av Webmaster publisert 05.08.2002, sist endret 05.08.2002 - 22:26