Tidsskriftlesere kårer Mor Teresa til «største inder»

New Delhi - KI (KAP) - Leserne av det indiske tidsskriftet Outlook, som kommer ut i New Delhi, har kåret Mor Teresa av Calcutta (1910-97) til «største inder». Det overveldende flertallet av de 50.000 innsenderne valgte den albanskfødte Nobelprisvinneren foran Indias første statsminister, Jawaharlal Nehru. Det må imidlertid tilføyes at Mahatma Gandhi ble utelukket fra denne kåringen, og en talsmann for tidsskriftet sier at man ville holde «vår nasjons far» utenfor undersøkelsen.

Saligkåringsprosessen for «de døendes engel» har pågått i flere år allerede, etter at pave Johannes Paul II ga dispensasjon fra kravet om at det må gå minst fem år fra en kandidats død før prosessen kan åpnes. Om få uker er det fem år siden Mor Teresa døde. Ifølge informasjoner fra Vatikanet kan saligkåringen komme til å finne sted i høst eller til våren. Men først vil hennes «heroiske dyder» bli erklært og et mirakel på hennes forbønn bli godkjent, noe som etter all sannsynlighet vil skje i nærmeste fremtid.

Den ordenen som Mor Teresa grunnla, «Nestekjærlighetens misjonærer», er en av de mest suksessrike kongregasjoner i det 20. århundre. Den kvinnelige grenen omfatter nå 4.500 medlemmer i 130 land, mens den mindre kjente mannlige grenen er representert i 20 land med 500 medlemmer.

Kathpress 13. august 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
13. august 2002

av Webmaster publisert 19.08.2002, sist endret 19.08.2002 - 16:23