Paven avsluttet kommentarer til vesperens salmer

Nesten 17.000 mennesker var i dag samlet til pavens tradisjonelle onsdagsaudiens. Paven måtte derfor i dag holde sin generalaudiens i to deler: Først tok Benedikt XVI imot 6000 italienske skoleelever og 1800 franske pilegrimer i Peterskirken. Deretter gikk han over til den store audienssalen, der 9000 mennesker ventet og fikk høre hans sedvanlige onsdagskatekese. I dag var katekesen den siste i rekken av ca. 180 katekeser som ble innledet våren 2001 av pave Johannes Paul II - og som har bestått av meditasjoner og kommentarer til salmene som utgjør stammen i Den katolske kirkens daglige tidebønner. I 2001-2003 kommenterte Johannes Paul II morgenbønnen Laudes og fortsatte så med salmene fra Vesperen. Benedikt XVI fortsatte vespermeditasjonene, som i dag ble avsluttet med en kommentar til Jomfru Marias Lovsang, Magnificat, fra Lukas 1, som bes hver gang man feirer Vesper.

Marias Lovsang viser at Gud tar stilling for fattige og enkle mennesker. Maria utbryter: For Han har sett til sin ringe tjenerinne. I henhold til Det Gamle Testamentes åndelige tradisjon, er en fattig ikke bare en som manglet penger eller makt, men fremfor alt et ydmykt og renhjertet menneske som åpner sitt hjerte for Guds nåde, forklarte paven.

Benedikt XVI takket i dag spesielt Peterskirkens kor Cappella Sistina og dirigent fader Giuseppe Liberto, som i fem år har tonesatt og sunget de salmer som paven har kommentert.

Blandt de fremmøtte gruppene hilste paven i dag spesielt de ca. 150 besøkende fra Danmark og Norge - fra blant annet Københavns katolske stift og domkirke og elever og lærere fra Kvås folkehøgskole i Norge!

Radio Vaticana / KI-Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (15. februar 2006)

av Webmaster publisert 15.02.2006, sist endret 15.02.2006 - 20:22