Gresk-ortodokse prester og seminarister besøker Roma

En gruppe prester og seminarister fra det gresk-ortodokse studiestedet "Apostoliki Diakonia" besøker Roma fra 24. til 28. februar.

I følge en pressemelding den 22. februar, har besøket blitt organisert ved hjelp av Den katolske komité for kulturelt samarbeid og Det pavelige råd for fremme av kristen enhet. Gruppen, som består av 31 prester og seminariser fra det teologiske og andre fakulteter ved universitetet i Athen, ledes av bishop Agathangelos, generaldirektør ved "Apostoliki Diakonia" og representant for Hans Hellighet Christodoulos, erkebiskop av Athen og hele Hellas.

I tillegg til en audiens med Den Hellige Far den 27. februar vil gruppen besøke Vatikan-biblioteket, det «unerte» klosteret Grottaferrata utenfor Roma og de fire hovedbasilikaene. De vil også besøke de seminarister og prester fra bispedømmet Roma som i fjor, på invitasjon fra "Apostoliki Diakonia", tilbrakte fem uker i Athen for å søke en dypere forståelse for den ortodokse tro. De katolske prestene og seminaristene skal også delta i en liturgisk seremoni i den gresk-ortodokse kirken i Roma, St. Theodore Megalomartyr.

VIS / KI-Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (24. februar 2006)

av Webmaster publisert 24.02.2006, sist endret 24.02.2006 - 18:32