Paven slår sammen ledelsen av pavelige råd

Pave Benedikt XVI har samlet ledelsen av fire pavelige råd under to kardinaler, men han har ikke sagt at dette er en permanent ordning, melder Vatikanets pressekontor.

I en uttalelse som ble lagt frem lørdag 12. mars bekjentgjør paven at han har utnevnt kardinal Paul Poupard (75), som allerede leder Det pavelige råd for kultur, til også å lede Rådet for interreligiøs dialog. Dette er ifølge pavens begrunnelse gjort "for å fremme en mer intens dialog mellom kulturlivets folk og talsmenn for de forskjellige religioner." Den forrige lederen for det interreligiøse råd, erkebiskop Michael Fitzgerald, ble for noen uker siden utnevnt til Den Hellige Stols nye ambassadør til Egypt og Den arabiske liga.

I kunngjøringen aksepterer paven også avskjedsøknaden fra presidenten i Det pavelige råd for den pastorale omsorg for migranter og reisende, kardinal Stephen Fumio Hamao (76). Paven har inntil videre slått ledelsen av dette rådet sammen med ledelsen av Rådet for rettferdighet og fred, og utnevnt kardinal Renato Martino (73) til leder for begge rådene.

ZEN - Zenit (14. mars 2006)

av Webmaster publisert 14.03.2006, sist endret 14.03.2006 - 10:05