Verdensomspennende bønn for Kirken i Kina

 Se også:

Stadig flere slutter seg til felttoget for å støtte den undertrykte Kirken i Kina.

Også katolske vietnamesere går sammen i bønn for religionsfriheten for begge landene.

-Vi vil fortsette å be for en samlet kirke i Kina, melder karmelittene fra Taiwan.

Også Cubanske katolikker og andre nasjoner slutter seg til kampanjen.

Det er den "underjordiske" kirken i Kina som har kommet med henstillingen til de troende. Både biskoper og prester har vært utsatt for trusler og massivt press for å løsrive seg fra Den Hellige Stol.

Nyhetsbyrået AsiaNews refererer til mange triste historier fra undergunnskirken i Kina. Det fortelles om vanskelige levekår, der selv de mest basale behovene ikke dekkes. Menighetene står imidlertid sammen i bønn for kirken og om Bibel-lesing.

I Saigon blir det fortalt at en gruppe unge katolikker treffes hver lørdag for å be sammen for kirken i de kommunistiske land.

En prest fra et annet kommunistisk land, Cuba, forteller også tøffe historier. Han ble selv ordinert av en biskop som var døden nær av maltrakteringen han gjennomgikk i Kina.

Kardinal Joseph Zen av Hong Kong forteller til AsiaNews at han selv fortsetter å be for alle de geistlige som har blitt presset.

Også fra Seoul i Korea meldes det om at de håper å få se religionsfrihet i Kina.

Bønnekampanjen ser ut til å spre seg enda videre - også på Filippinene skal det ha blitt oppfordret til å gå i bønn for kirken i Kina.

En hel verden er i ferd med å engasjere seg i bønn for de kinesiske katolikkene.

AsiaNews (31. mai 2006)

av Webmaster publisert 01.06.2006, sist endret 01.06.2006 - 12:21