Putin besøker paven i mars

 Se også:

Russlands president Vladimir Putin besøker den 13. mars Vatikanet og pave Benedikt XVI, rapporterer det katolske nyhetsbyrået AsiaNews. Verken Den Hellige Stol eller russiske myndigheter har foreløbig offentliggjort den kommende visitten.

Dette blir Putins første besøk til Vatikanet siden valget av kardinal Joseph Ratzinger til pave Benedikt XVI. Den russiske presidenten møtte Johannes Paul II i 2000 og 2003, også i Vatikanet, men i motsetning til sine forgjengere Mikhail Gorbachev og Boris Yeltsin har han ikke invitert paven til Moskva.

Fra sirkler rundt Den ortodokse kirke kommer det nå ubekreftede rapporter om at representanter fra Moskva-patriarkatet kan være en del av Putins delegasjon til Vatikanet. I følge samme kilde kan dette anses som et tegn på forbedrede forbindelser mellom Roma og Moskva.

Putin, en av de få fremtredende statsledere som ikke deltok i Johannes Paul IIs begravelse, har uttrykt et ønske om å "føre en konstruktiv politisk dialog" med Vatikanet. Som døpt i Den russisk-ortodokse kirke, har den russiske presidenten tidligere hevdet at han kan være en effektiv "megler" mellom Den Hellige Stol og Moskva-patriarkatet.

CWNews.com, 22. februar 2007 (22. februar 2007)

av Webmaster publisert 22.02.2007, sist endret 22.02.2007 - 18:39