Islamske militser tvinger kristne til å betale skatt

 Se også:

4 år etter det amerikanske militærets ankomst i Bagdad, den 20. mars 2003, blir forholdene for det lille kristne samfunnet stadig verre. Bombeangrep, kidnappinger og trusler er fremdeles en del av dagliglivet til de som ikke har vært i stand til å forlate området.

Den siste utviklingen i den stadig mer bekymringsfulle situasjonen, er nyheten om at det kristne samfunnet nå tvinges til å betale "Jizya", en skatt som pålegges ikke-muslimer for "beskyttelse" fra den islamske majoriteten. Skattleggingen ble utført av det ottomanske imperiet, helt frem til dets kollaps i 1918, men Bagdads og Mosuls moskeer skal nå ha gitt ordre om gjenopptagelse "uten rapportering til myndighetene". Ifølge lokale kristne er skatten i virkeligheten et bidrag til hellig krig, Jihad, som ifølge teorien også går til beskyttelse av det kristne samfunn mot fremmede trusler og aggresjon. De innsamlede pengene blir levert til moskeene, uten myndighetenes viten.

Andre rapporter forteller om brev som blir levert i hagene eller ved inngangen til kristne hjem. Disse brevene ber familiene om å forlate sine eiendommer, da disse har blitt tildelt andre. De nye eierne står oppført med fullt navn i brevene.

I følge nyhetsbyrået AsiaNews er initiativet en del av den generelle kampanje for islamisering av hele landet, som begynte med påbudet om slør for alle kvinner. Nettsiden Ankawa.com var den første til å rapportere om denne siste utviklingen. Nyhetssiden har øyevitnebeskrivelser fra irakiske flyktninger i Erbil, en semi-autonom region i Kurdistan.

AsiaNews (23. april 2007)

av Webmaster publisert 23.04.2007, sist endret 23.04.2007 - 14:51