Bispeordinasjon med Vatikanets samtykke

 Se også:

Kinas statskontrollerte katolske Kirke har fått en ny biskop, som denne gang er godkjent av Vatikanet. Ifølge nyhetsbyrået AsiaNews ble det i landets kirker søndag lest opp et dekret hvor det fortelles at p. Paolo Xiao Zejiangs ordinasjon og utnevnelse til koadjutorbiskop i bispedømmet Guizhou sør i Kina, har fått anerkjennelse fra Den hellige stol.

Ordinasjonen fant sted i katedralen i Guiyang lørdag den 8. september. Til stede var 3000 troende, 40 prester og fem biskoper.

Lørdagens bispeordinasjon var den første etter at pave Benedikt XVI i juni publiserte sitt pastorale brev til katolikkene i Kina. Her tar paven blant annet opp det kontroversielle spørsmålet om utnevnelse og vigsling av biskoper. Han utfordrer myndighetenes argumenter ved å påpeke at en pave som utnevner en biskop gjør det på grunnlag av en "enestående åndelig autoritet", og at dette derfor ikke kan anses som en politisk handling. Dette er også et spørsmål om grunnleggende religiøs frihet. "Den hellige stol ønsker fullstendig frihet til å utnevne biskoper," skriver Den hellige far. Han inviterer de kinesiske autoriteter til å inngå enighet med Kirken for å løse den nåværende situasjon, hvor flere biskoper fremdeles utnevnes og vigsles uten pavelig godkjennelse.

ZEN - Zenit (11. september 2007)

av Webmaster publisert 11.09.2007, sist endret 11.09.2007 - 14:24