Muslimske ledere besøker Vatikanet for historiske samtaler

 Se også:

President for Det pavelige råd for interreligiøs dialog har bekreftet planene om et møte mellom Vatikan-representanter og muslimske ledere.

Kardinal Jean-Louis Tauran fortalte Vatikan-avisen L'Osservatore Romano at det våren 2008 vil finne sted et møte i Roma mellom representanter for "Common Word"-initiativet, etablert i oktober 2007 av 138 muslimske ledere, og Vatikanet. Møtet blir "i visse henseender historisk," slo kardinalen fast.

Etter at "Common Word"-gruppen gjennom et åpent brev i oktober uttrykte ønske om samtaler med kristne ledere, besvarte pave Benedikt XVI deres henvendelse i november. I svaret inviterte Den hellige far representanter for gruppen til å besøke Roma for dyptgående samtaler. Forrige uke avslørte prins Ghazi bin Muhammad bin Talal, president for det anerkjente kongelige jordanske islam-instituttet "Aal el Bajt", at han hadde akseptert pavens invitasjon. Den jordanske lederen indikerte at han håpte å møte paven i februar eller mars 2008.

Vatikan-delegasjonen antas å inkludere representanter for Vatikanets Statssekretariat og Det pavelige institutt for arabiske og islamske studier. Det antas videre at Vatikan-representantene igjen vil ta opp problemstillingen rundt minoriteters religionsfrihet i muslimske land.

CWN - Catholic World News (2. januar 2008)

av Webmaster publisert 02.01.2008, sist endret 02.01.2008 - 20:30