Nok et bombeangrep mot kirke i Mosul

 Se også:

Den 17. januar rammet nok en bilbombe et kristent mål i Mosul. Eksplosjonen fant sted ved den kaldeiske kirken Den Uplettede Jomfru i gamlebyen i Mosul, rapporterer den arabiskspråklige internettsiden www.Ankawa.com. Angrepet på kirken fant sted kl. 18.30 lokal tid, og to personer, en kvinne og en politimann, skal være såret. Dette er det fjerde angrep på kristne mål i Mosul på kun 11 dager.

Det har foreløbig ikke kommet rapporter om graden av skade på kirkebygningen, som står på samme grunn som det som en gang var Mosuls eldste kristne kirke. Like ved kirken ligger den gamle kaldeiske bisperesidensen, som ble angrepet i 2004.

For kun 11 dager siden ble byen, som er hovedstad i provinsen Nineveh, i likhet med Bagdad rammet av en serie koordinerte bilbomber. Bygningene som ble rammet den 6. januar var den kaldeiske St. Paulus-kirken, som nesten ble lagt i ruiner, inngangen til barnehjemmet som drives av de kaldeiske søstrene i Alnoor, en nestoriansk kirke og dominikanerinnenes kloster i Mosul Jadida.

Ved denne anledningen uttalte den kaldeiske biskopen av Kirkuk at angrepene var "et tydelig budskap og sannsynligvis en koordinert plan", rettet mot landets lille og hardt prøvede kristne minoritet. Tre dager senere, den 9. januar, ble også Kirkuk rammet. Bilbomber eksploderte da ved den kaldeiske katedralen Det Hellige Hjerte og ved den syro-ortodokse kirken Mar-Ephrem.

AsiaNews (18. januar 2008)

av Webmaster publisert 18.01.2008, sist endret 18.01.2008 - 16:50