Bispedømmet Hong Kong avlyser pilegrimstur etter press fra myndighetene

 Se også:

Bispedømmet Hong Kong har avlyst en planlagt pilegrimstur til helligdommen Vår Frue av Sheshan i Shanghai, grunnet bekymring for pilegrimenes sikkerhet. Det rapporterer nyhetsbyrået AsiaNews.

Kardinal Joseph Zen mener at pilegrimer på individuell basis likevel kan gjennomføre pilegrimsturen, men bispedømmets offisielle gruppereise er avlyst. Datoen for pilegrimsturen var satt til den 24. mai, siden dette er den første verdensomspennende bønnedagen for Kirken i Kina, definert av pave Benedikt XVI.

Hong Kong-katolikker skal ha vært svært entusiastiske med tanke på pilegrimsreisen, men kinesiske myndigheter reagerte sterkt på planene - og da særlig deltagelse av kardinal Zen, som er en sterk kritiker av myndighetene. Selv om kardinalen selv har avvist at han skulle delta, var myndighetene ukonfortable med tanken på at en stor mengde katolikker fra Hong Kong skulle besøke katolikkene i Shanghai i anledning verdensbønnedagen for Kirken i Kina. Dette ville ha blitt en tydelig manifestasjon av enheten mellom kinesiske katolikker og Den hellige stol og med det underminere Beijings kamp for en uavhengig kinesisk Kirke.

Det var i pave Benedikts skjellsettende brev til Kinas katolikker at han foreslo den 24. mai som en årlig bønnedag for Kirken i Kina.

CWN - Catholic World News (10. april 2008)

av Webmaster publisert 10.04.2008, sist endret 10.04.2008 - 11:33