Kardinal Ernesto Corripio y Ahumada er død

Kardinal Ernesto Corripio y Ahumada RIP

Kardinal Ernesto Corripio y Ahumada, tidligere erkebiskop av Mexico City, døde den 10. april i en alder av 88 år.

Ahumada ble født i 1919 og ble presteviet i 1942. I 1952, i en alder av 33 år, ble han av pave Pius XII utnevnt til hjelpebiskop av Ciudad Victoria-Tamaulipas, noe som da gjorde ham til verdens yngste katolske biskop. Han ble siden overhyrde i Ciudad Victoria-Tamaulipas og erkebiskop av Antequera og Pueblo de Los Angeles, før han til slutt ble utnevnt til erkebiskop av Mexico City i 1977. Der tjenestegjorde han inntil han gikk av med pensjon i 1994. Han fikk kardinalverdigheten av pave Johannes Paul II i 1979.

Som president for Den meksikanske bispekonferanse og åndelig leder for hovedstaden, hadde kardinal Corripio en avgjørende rolle i forhandlingene om fornyede diplomatiske forbindelser mellom Mexico og Den hellige stol, samt i arbeidet for å oppheve de antiklerikale lovene som i flere tiår hadde begrenset Kirkens offentlige virke.

I et telegram til kardinal Norberto Rivera Carrera, nåværende erkebiskop av Mexico City, roser pave Benedikt XVI den avdøde kardinalen som en "nidkjær prest som tjente sitt folk med stor kjærlighet." Paven bemerket videre at kardinal Corripios store kjærlighet vitnet om "stor hengivenhet til til Evangeliets sak."

Kardinal Corripio døde i sitt hjem i Mexico City etter lang tids kamp mot hjerteproblemer.

Med den meksikanske prelatens død har Kirken 196 medlemmer av kardinalkollegiet, hvorav 119 er under 80 år derved stemmeberettigede ved et pavevalg.

CWN - Catholic World News (14. april 2008)

av Webmaster publisert 14.04.2008, sist endret 14.04.2008 - 17:18