St. Josephsøster Lydia Schnabel døde den 20. april 2008

Sr. Lydia Schnabel R.I.P.

Søster Lydia ble født den 6. april 1913 i Recklinghausen i Tyskland. Hun ble postulant hos St. Josephsøstrene i Albachten ved Münster. Sitt novisiat hadde hun på Vår Frue Villa, og hun avla evige løfter den 15. august 1940.

Hun ble utdannet sykepleier og har arbeidet ved følgende sykehus: Vor Frue Hospital i Oslo, St. Josephs Hospital i Kristiansand og Porsgrunn samt barneavdelingen ved St. Josephs hospital i Drammen. I 1986 kom sr. Lydia til St. Josephsøstrenes hjem på Grefsen.

Alle som møtte sr. Lydia kom i godt humør. Hun var en gledespreder og var meget sosial, både barn, unge og gamle trivdes i hennes selskap. Hun var avholdt av sine medarbeidere og også blant sine medsøstre i de forskjellige kommunitetene. Hun var alltid kjapp i sine replikker, og de var treffende, men aldri sårende. Våre yngre søstre oppsøkte henne når hverdagen av og til var litt grå.

Sr. Lydia elsket klassisk musikk og sang. Hennes sangstemme og sikkerheten i å finne den rette tonen beholdt hun frem til sin død.

Sr. Lydia var et varmt, ja et inderlig godt menneske. Hun hadde en sterk tro og en stor tillit at Gud vil ordne tingene. Den daglige hellige messe og å synge tidebønner og trofastheten i bønn og felleslivet ga henne styrke i hverdagen. Jeg tror ikke bare mennesker, men også Gud må ha hatt sin glede i henne.

Både medsøstre og alle våre ansatte savner henne dypt.

Den siste dagen kjempet hun hardt for å få puste og døde senere av hjertesvikt. Hun var helt klar over at hun skulle dø og gikk bevisst inn i døden.

Hun gledet seg til å møtte sin Herre, Jesus Kristus, ham som hun hadde viet hele sitt liv til.

Måtte hun hvile i Guds kjærlighet og glede!

Vi anbefaler vår kjære avdøde søster Lydia til deres forbønn.

Requiemmessen for sr. Lydia feires fredag den 25. april 2008 kl. 12.00 i St. Josephsøstrenes Hjem, Glads vei 23, 0489 Oslo. Deretter er det begravelse på Grefsen kirkegård.

St. Josephsøstrene

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (21. april 2008)

av Webmaster publisert 21.04.2008, sist endret 21.04.2008 - 17:26