Paven utroper et "presteår"

Pave Benedikt XVI skal proklamere et år for prester i anledning 150-årsjubileet for Den hellige Johannes Maria Vianneys død. Dette offentliggjorde Den hellige far den 16. mars, under en mottagelse for medlemmer av Kongregasjonen for kleresiet.

Tema for presteåret er "Kristi trofasthet, presters trofasthet". Benedikt XVI skal etter planene åpne året ved en vesper den 19. juni, på Jesu Hjertefest, i nærvær av Den hellige Johannes Maria Vianneys relikvier. Helgenen går også under navnet "sognepresten av Ars", og hans relikvier fraktes til Roma av biskop Guy Bagnard av Belley-Ars.

Avslutningsseremonien finner sted nøyaktig ett år senere, med et verdensmøte for prester på Petersplassen.

I løpet av presteåret skal Vatikanet publisere et direktiv for skriftefedre og åndelige veiledere, og også en samling tekster av Den hellige far - om kjernen i en prests liv og misjon i den moderne verden. I tillegg skal pave Benedikt offisielt proklamere Den hellige Johannes Vianney som "skytshelgen for alle verdens prester".

Kongregasjonen for kleresiet vil i løpet av året særskilt arbeide for å "understreke presteskapets rolle og misjon i Kirken og i det moderne samfunn". Et annet mål er å fokusere på en styrket formasjon av prester og prestestudenter.

ZEN - Zenit (18. mars 2009)

av Webmaster publisert 18.03.2009, sist endret 18.03.2009 - 12:14