Angrep kirke og kloster

 Se også:

Mosul rammes igjen av anti-kristen vold. Torsdag morgen ble det detonert eksplosiver i den gamle kaldeiske kirken St. Ephrem, og dominikanerklosteret St. Catherine.

Foreløpige rapporter melder om at ingen ble drept i eksplosjonen, som skal ha totalskadd kirken.

Kristne kilder i Mosul beskriver angrepets metoder som rene mafia-advarsler, i det de mener er en beskjed til kristne om å forlate byen.

Rundt klokken ti torsdag morgen stormet rundt ti bevæpnede menn St. Ephrem-kirken, som ligger i bydelen al-Jadida.

Angriperne skal ha beordret de troende om å komme seg ut, for deretter rolig å ha plassert ut eksplosiver i kirken, som ved detonering ble totalskadd.

Angrepsmennene skal deretter ha beveget seg videre til klosteret, hvor en ny eksplosjon kunne høres rundt 10.30. Det foreligger ennå ingen detaljer rundt skadene på det kvinnelige dominikanerklosteret, eller om noen av nonnene ble skadet.

Området hvor angrepene ble utført kontrolleres av sunnimuslimer, og har den siste tiden vært spart for store og omfattende angrep.

Kristne i Mosul har tidligere vært utsatt for omfattende hat- og voldskampanjer fra islamistiske terrorister, inkludert den rystende kidnappingen og drapet på erkebiskop Faraj Rahho i 2008.

Lokale kilder spekulerer nå om kurdere kan være involverte i angrepene, med den hensikt å fjerne kristne fra byen og over til området Nineveh-slettene, det gamle assyriske området nordøst for Mosul.

"Det hersker stor frykt blant folk siden ugjerningsmennene gjennomførte angrepet uhindret og uten motstand", sier en anonym kilde til AsiaNews.

Samtidig er det et gryende "sinne og skuffelse mot lokale og nasjonale myndigheter. Dette er det seneste angrepet og den seneste skuffelsen for kristne som føler seg forlatt".

Christian buildings attacked, Church of Saint Ephrem levelled (AsiaNews)

Fear of Iraqi Christians (Vatikanradioen)

AsiaNews; Andreas Dingstad (26. november 2009)

av Webmaster publisert 02.04.2010, sist endret 19.01.2011 - 16:05