Film om engelske karmelitter vises på filmfestivalen

"You cannot put a value on prayer, like you can a product, it still remains a mystery"

Filmfestivalen i Haugesund, som går av stabelen den 18-26. august, viser i kategorien "New British-Irish film" den kritikerroste "No Greater Love".

Produsent Michael Whyte fikk i et helt år uavgrenset adgang til karmelittklosteret "Most Holy Trinity" i Notting Hill, London. Resultatet er et intimt og direkte portrett av ett år i søstrenes liv, og inkluderer intervjuer og rene observasjoner av deres arbeid- og bønneliv.

Filmen har mottatt strålende kritikker i Storbritannia og ble blant annet utpekt som "Official selection" ved Edinburgh internasjonale filmfestival.

Noen norsk distributør er ennå ikke bekreftet, men er du i Haugesund mellom 18-26. august har du nå sjansen til å se den.

På tross av at filmer om ordenslivet nok kan sies å være en sjeldenhet på norske kinoer, kan filminteresserte katolikker over hele landet se den franske filmen "Of Gods and Men" på kino til høsten. Filmen forteller den sanne historien om 7 franske cisterciensermunker i Algerie som ble tatt til fange og drept av islamske fundamentalister i 1996. Filmen ble tildelt Grand Prix-prisen under filmfestivalen i Cannes tidligere i år.

nogreaterlove.co.uk, Filmweb; Andreas Dingstad (10. august 2010)

av Webmaster publisert 10.08.2010, sist endret 19.01.2011 - 15:59