Paven oppretter kommisjon som skal etterforske dokumentlekkasjer

Pave Benedikt XVI har opprettet en kardinalkommisjon satt til å etterforske dokumentlekkasjene fra Vatikanet, populært kalt Vatileaks.

Nyheten ble kjent i dag gjennom en pressemelding fra Statssekretariatet:

I kjølvannet av de nylige lekkasjene av tilbakeholdte og konfidensielle dokumenter på fjernsyn, aviser og i andre medier, har Den hellige far beordret opprettelsen av en kardinalkommisjon som skal gjennomføre en offisiell undersøkelse for å oppklare disse episodene.

Hans hellighet har bestemt at denne kardinalkommisjonen, som vil handle på alle nivåer i kraft av dets pavelige mandat, skal ledes av kardinal Julian Herranz, og med kardinal Jozef Tomko og kardinal Salvatore De Giorgi som medlemmer.

Kardinalkommisjonen gjennomførte sin første sesjon den 24. april, for å etablere fremgangsmåten og tidsskjema for dets virksomhet.