Ber om unnskyldning for pave-kyss

Kleskjeden Benetton har kommet med en uforbeholden unnskyldning til Den hellige stol for bruken av pave Benedikt i en reklamekampanje.

Det var i 2011 at Benetton – kjent for sine kontroversielle reklamer – lanserte kampanjen "Unhate" med bilder av ulike verdensledere i het omfavnelse.

Ett av bildene var av pave Benedikt, som tilsynelatende kysset stor-imamen av Al-Azhar-universitetet i Kairo, Ahmed al-Tayyeb. Imamen hadde i januar 2011 brutt all dialog med Vatikanet grunnet pavens appell om økt beskyttelse av den koptiske minoriteten i landet. 

Benettons stunt var imidlertid ikke spesielt populært i Vatikanet, som søkte rettslig hjelp for å få fjernet bildet.

Vatikanets pressekontor annonserte den 15. mai at Benetton i en uttalelse uttrykker "anger for å ha krenket Hans Hellighet Benedikt XVI og de troende". Kleskjeden skal også ha lovet å ikke bruke bildet ved senere anledninger, og har i følge uttalelsen donert en ukjent sum til "en av kirkens veldedige formål".