Konferanse om Norges og Den hellige stols felleskristne arv

"Kristendommens nordlige grenseland: Fellesarven mellom Norge og Den hellige stol" er tittelen på en konferanse som avholdes i Roma fredag 9. november.


Rolf Trolle Andersen

Konferansen er et samarbeid mellom Det pavelige råd for kulturen, den norske ambassadør til Den hellige stol, Rolf Trolle Andersen – samt Det norske institutt i Roma.

Norge har hatt fulle diplomatiske relasjoner med Den hellige stol siden 1982. Den norske ambassade er plassert i Bern, Sveits, hvor ambassadøren har såkalt sideakkreditering (ansvar for å dekke flere land) til Den hellige stol.

LES OGSÅ: Paven mottok ny norsk ambassadør - roser Norges innsats internasjonalt

Vatikanradioens Veronica Scarisbrick har intervjuet ambassadør og initiativtager Trolle Andersen, som blant annet kan fortelle at konferansen er et resultat av et felles ønske fra kardinal Gianfranco Ravasi, president for Det pavelige råd for kulturen, og den norske ambassade, om å forbedre og utvikle den kulturelle kontakt mellom Norge og Den hellige stol.

Klikk her for å lytte.