Åpner for nye samtaler med SSPX

Visepresidenten i Ecclesia Dei, erkebiskop Augustin Di Noia OP, har i et åtte sider langt brev til Bernhard Fellay og SSPX bedt om at forhandlingene mellom Roma og prestebroderskapet gjenopptas. I brevet skriver dominikaneren om status for samtalene, og skisserer en vei ut av den fastlåste situasjonen.

LES OGSÅ: Biskop Fellay: Jøder er "fiender av Kirken"

Etter flere år med forhandlinger ble SSPX i juni 2012 overlevert et doktrinært løsningsforslag fra Roma. Aksepten av dette ikke-publiserte dokumentet var en forutsetning for full forsoning mellom utbrytergruppen og Den hellige stol. Etter mye frem og tilbake – og intern uro i SSPX – har forhandlingene så langt ikke ført frem.

Vatikanet håper nå at gesten fra Ecclesia Dei og Di Noia kan bane vei for nye samtaler. SSPX skal så langt ikke ha svart på brevet, som ble sendt i desember 2012.