England: Stopper "Soho-messene"; gir kirken til ordinariatet

Erkebiskop Vincent Nichols av Westminster kunngjorde onsdag at bispedømmet avslutter de såkalte "Soho-messene", messer spesielt arrangert for homofile og lesbiske, deres familie og venner.

Dette melder Catholic Herald onsdag.

Our Lady of the Assumption
Our Lady of the Assumption.

De kontroversielle messene har de siste seks årene blitt feiret i 1700-tallskirken Our Lady of the Assumption i Soho, London. Bispedømmet forsikrer at det pastorale tilbudet til denne gruppen fortsetter, på tross av at disse messene nå bortfaller.

Erkebiskopen kunngjør samtidig at kirken gis til ordinariatet 'Our Lady of Walsingham', som siden opprettelsen i 2011 har stått uten eget kirkebygg. 

– Jeg håper at bruken av denne vakre kirken, hvor en ung John Henry Newman gikk til sin første messe, gir katolikker i ordinariatet muligheten til å blomstre og samtidig dele med andre ordinariatets særskilte gaver, skriver Nichols.

Ordinariatet ble opprettet på bakgrunn av den apostoliske konstitusjonen 'Anglicanorum coetibus', og er en kirkelig jurisdiksjon som gjorde det mulig for høykirkelige anglikanere å konvertere til Den katolske kirke – og samtidig beholde visse anglikanske skikker og liturgi som er i samsvar med katolsk tradisjon.