Nytt mirakel godkjent, helligkåring av Johannes Paul II?

Santo subito* Medisinsk råd har godkjent "uforklarlig" helbredelse

* Johannes Paul II kan bli helligkåret allerede i oktober

Vatikan-eksperten Andrea Tornielli fra La Stampa skriver på Vatican Insider at Vatikanets medisinske eksperter har godkjent et mirakel basert på salige Johannes Paul IIs forbønn. Dette er et stort skritt fremover på veien mot en eventuell helgenkåring av den polske paven, som døde i 2005.

En helligkåring, kanonisering, er en ufeilbarlig erklæring fra Pavens side om at personen er en helgen, som hele Kirken skal ære. Et nytt mirakel etter saligkåringen kreves før dette kan bli aktuelt.

Postulatoren for saken, msgr. Slawomir Oder, skal i januar ha rapportert et tilsynelatende mirakel til Kongregasjonen for Helligkåringer. Ifølge Tornielli ble den ferske saken nylig vurdert av Vatikanets eget medisinske team, bestående av syv leger, Johannes Pauls kardiolog – samt pave Frans og pave emeritus Benedikts personlige leger.

Det angivelige mirakelet må nå vurderes av teologer og Kongregasjonen for Helligkåringer, før den endelige avgjørelsen til slutt havner på pavens bord.

Tornielli spekulerer også vedrørende en eventuell dato for helgenkåringen, og hevder at den kan skje allerede i oktober. Minnedagen for Den salige Johannes Paul II er 22. oktober.