Snart returnerer han til Vatikanet

Pave emeritus Benedikt XVI returnerer til Vatikanet den 2. mai. Dette bekreftet Vatikanets pressetalsmann fr. Federico Lombardi på en pressekonferanse mandag.

De Fellini-lignende TV-bildene av helikopteret over Roma som fraktet paven til Castel Gandolfo, er allerede smått legendariske. Nå skal altså Benedikt returnere til Vatikanet for første gang etter at han offisielt fratrådte den 28. februar.

LES OGSÅ: Pave Frans møtte Benedikt XVI: Takk for din ydmykhet og godhet

Benedikt har i denne perioden oppholdt seg på den pavelige sommerresidensen i Castel Gandolfo. Det har lenge vært kjent at han deretter ønsket å trekke seg tilbake til Mater Ecclesiae-klosteret i Vatikanet. Renoveringen av det fire-etasjer store bygget er nå ferdig, og klar for innflytting.

Benedikts tidligere assistenter – Carmela, Loredana, Cristina og Rosella – alle legfolk med ordensløfter tilhørende Memores Domini-grenen av Comunione e Liberazione, skal bo sammen med ham. Det skal også hans personlige sekretær, msgr. Georg Gänswein, som også er prefekt for det pavelige hushold.