Biskop for­døm­mer an­grep­ene i Den sentral­afri­kanske republikk

null
Biskop Juan José Aguirre av Bangassou
Foto: Aid to the Church in Need

Den sentralafrikanske republikk / (CNA) - En biskop i Den sentralafrikanske republikk fordømmer den islamistiske opprørsgruppen Selekas omfattende plyndring og vanhelligelse av kirkelige institusjoner i landet, samt seksuelle overgrep.

– De har brent ned barnesykehuset, internettsenteret og apoteket. Utenfor Bangassou har det vært summariske henrettelser av både voksne og barn, sier biskop Juan José Aguirre av Bangassou.

Kvinner blir "jevnlig voldtatt", sier biskopen, og i tillegg har minst tre kirker "blitt plyndret og vanhellighet".

– De har stjålet alle transportmidlene vi bruker for å nå frem til kirker og de troende – mer enn 20 biler. Jeg er nødt til å gå overalt med ryggsekk, sier Aguirre.

Den katolske hjelpeorganisasjonen Aid to the Church in Need har startet en innsamlingsaksjon til inntekt for de hardest rammede bispedømmene: Alindao, Bangassou, Bambari og Kaga-Bandoro. Organisasjonen advarer om at de militante som støtter militærkuppet er "væpnet til tennene", og "kveler ethvert forsøk på motstand", mens kristne er "deres hovedmål".

Kampene har ført til masseflukt av familier, ifølge Aid to the Church in Need, og det er hovedsakelig prester, ordensfolk og biskoper som har besluttet å bli værende.