Fire nyansettelser i Caritas Norge

Alexander GoldingFra 12. august er Alexander Golding ansatt som innenlandskoordinator i Caritas Norge. Alexander har utdannelse innen organisasjon og ledelse fra Universitetet i Oslo og er teolog med spesialisering i katolsk sosiallære. Han har vært aktiv både i Oslo Katolske Bispedømme, i menighetslivet og i Norges Unge Katolikker. Som innenlandskoordinator vil Alexander jobbe med Caritas’ aktiviteter i Norge i tett samarbeid med menighetenes caritasgrupper og andre katolske institusjoner.

Fra 12. august er Morten Erik Stensberg ansatt som Leder for Caritas Infosenter i Oslo. Morten er utdannet Morten Stensbergfra Menighetsfakultetet og var prest i Den norske kirke fra 1994-2013. Han har også arbeidet i Mellomkirkelig Råd for Den norske kirke. Morten er gift, har fire barn og er aktiv i økumenisk arbeid. Han har blant annet arbeidet mye med Kirkens sosiallære. Som leder for Caritas Infosenter i Oslo vil Morten ha ansvaret for senterets daglige drift, organisering av frivillige og politisk arbeid knyttet til temaer relevant for senteret.

Tuva Skjelbred NodelandFra 12. august er Tuva Skjelbred Nodeland ansatt som prosjektmedarbeider i Caritas Norge. Tuva har vært ansatt i en deltidsstilling i Caritas fra mars, men vil fra august arbeide fulltid. Hun har en bachelorgrad i internasjonale studier fra Universitetet i Oslo og en mastergrad i moderne historie fra King’s College London. Hun har også studert fransk, og vært utvekslingsstudent på Sorbonne-universitetet i Paris. Hun har erfaring som rapportforfatter for blant andre britiske Imperial War Museums og English Heritage. Som prosjektmedarbeider vil Tuva ha ansvaret for oppfølging av Caritas Norges prosjekter på Filippinene, samt våre nye EØS-prosjekter. 

Knut Jostein BerglydFra 15. august er Knut Jostein Berglyd ansatt som seniorrådgiver for utenlandsarbeidet i Caritas Norge. Knut Jostein har mange års ledererfaring fra internasjonalt arbeid innenfor kulturutveksling, bistand og menneskerettigheter. Han har blant annet vært generalsekretær i AFS Norge Internasjonal Utveksling, og deretter engasjert i en årrekke i Fredskorpsets styret og administrasjon. Der var han personal- og økonomiansvarlig og deretter avdelingsleder for kurs, konferanser og nettverksarbeidet. Som seniorrådgiver i Caritas Norge skal han jobbe med prosjektutvikling og oppfølging i Malawi og Vietnam. Videre vil han bidra til Caritas sine mål om å etablere nye prosjekter i andre land i Afrika, samt Syria og Sri Lanka. Knut Jostein er svært engasjert og interessert i internasjonale forhold, han er gift, har to barn og bor på Kampen i Oslo.

Melding fra Caritas Norge