Pave Frans: – Møtet med den levende Jesus fyller våre hjerter med glede

– Det er så mange unge mennesker på piazzaen i dag, det minner om Rio de Janeiro.

nullDette sa pave Frans til de over 30 000 som hadde trosset augustheten for å delta under søndagens Angelus-bønn.

Paven mintes forrige søndags avsluttende messe på Copacabana i Rio.

– Vi må aldri glemme at Verdensungdomsdagene ikke er "fyrverkeri", øyeblikk av entusiasme som slutter av seg selv – de er ledd i en lang reise som begynte i 1985 på initiativ fra pave Johannes Paul II. Han betrodde korset til de unge, og sa: "Gå, og jeg vil ledsage dere". Slik ble det, og de unges pilegrimsreise fortsatte med pave Benedikt, og takket være Gud har jeg vært i stand til å delta på dette fantastiske arrangementet i Brasil. La oss alltid huske: de unge følger ikke paven, de følger Jesus Kristus og bærer hans kors. Paven veileder og ledsager dem i denne reisen for tro og håp. Jeg takker derfor alle unge som har deltatt, selv ved personlige oppofringer. Jeg takker også Herren for møtene med pastorene og folket i det vidunderlige landet Brasil, også med myndighetene og de frivillige. Måtte Herren belønne alle dem som jobbet for denne flotte festivalen for tro.

Frans fortsatte med å be om bønner for en spesiell intensjon: "at de unge som deltok i Verdensungdomsdagene blir i stand til å overføre denne opplevelsen til deres daglige reise, i sin daglige atferd". Den hellige far mintes de "provoserende ord" i søndagens første tekstlesning: "Forgjeves, sier Forkynneren, forgjeves og forgjengelig – alt er forgjeves!" (Fork 1,2).

– Unge mennesker er særlig sårbare for den tomhet av mening og verdier som omslutter dem. De betaler dessverre også konsekvensene. På den andre side så fyller møtet med den levende Jesus, gjennom Kirkens store familie, hjertene med glede, fordi det fyller det med ekte liv, en dyptgående godhet som ikke forsvinner eller visner – dette har vi sett i ansiktene til de unge i Rio.  Men denne erfaringen må stå ansikt til ansikt med den daglige forgjengelighet, tomhetens gift som sniker seg inn i vårt samfunn basert på profitt og det å eie, som forleder de unge med konsumerisme. 

Sann rikdom, minnet paven om, er "Guds kjærlighet, som deles med brødre". Kjærligheten som kommer fra Gud får oss til å "dele mellom flere og får oss til å hjelpe hverandre". Den som erfarer dette "frykter ikke døden, og mottar fred i hjertet", avsluttet pave Frans.