– Slik vil jeg endre Kirken. La Repubblica intervjuer pave Frans

La RepubblicaPave Frans' allerede smått legendariske intervju med Civiltà Cattolica; Brevet til ateisten Eugenio Scalfari; Benedikt XVIs brev til matematikeren og religionskritikeren Piergiorgio Odifreddi; Samlingen av pavens rådgivningsgruppe G8; Kanoniseringen av Johannes XXIII og Johannes Paul II: Katolikker og medier over hele verden har hatt mye å fordøye den siste tiden. Men det er bare å henge med: Avisen La Repubblica har gjort nok et pave-scoop, og presenterer tirsdag et 4600 ord langt intervju med pave Frans. (engelsk, italiensk)

Det er Frans selv som skal ha tatt initiativ til intervjuet, som er gjort av Eugenio Scalfari - den før nevnte ateisten og grunnleggeren av La Repubblica.

Samtalen mellom paven og ateisten er innom temaer som Kirken og politikk, samvittigheten, Jesu kjærlighetsbud, klerikalisme/narsissisme, et "Vatikan-fokusert synspunkt som forsømmer verden rundt oss", mystikk, valget av navnet Frans, visjonen for Kirken: "Dette er begynnelsen på en Kirke med en organisasjon som ikke bare er ovenfra-og-ned, men også horisontal".

Scalfari avslutter med følgende setning: "Dette er pave Frans. Dersom Kirken blir som ham, og blir det han vil den skal være, vil det bli en epokegjørende endring".