Full reform av Kristi Legionærer

Kristi legionærer skal gjennomføre en fullstendig reorganisering når dets ekstraordinære generalkapittel trer sammen i januar, melder La Stampa.

Ifølge avisen skal Legionærene deles inn i tre separate grupper — prester, konsekrerte og legfolk — med hver gruppe under separat lederskap. Selv om det ventes et visst samarbeid mellom de ulike grenene, skal de altså være autonome, ifølge avisens kilder i Vatikanet.

LES OGSÅ:  Apostolisk delegat skal ha tilsyn med Kristi Legionærer

Kardinal Velasio de Paolis ble av pave emeritus Benedikt XVI i 2010 utnevnt til å føre tilsyn med reformarbeidet i Legionærene. Italieneren skal også lede generalkapittelet, som trer sammen den 8. januar i Roma. Her skal delegatene velge nye ledere og godkjenne ny konstitusjon for ordenen.

Kristi Legionærer ble i 2009 rystet av avsløringene om dobbeltlivet til dets grunnlegger, fr. Marcial Maciel, som inkluderte seksuelle overgrep og økonomisk utroskap.