Pave Frans møtte Yazidi-ledere

Takket paven for støtten i møte med brutal forfølgelse

Representanter fra Yazidi-trossamfunnet møtte torsdag pave Frans i en privat audiens i Vatikanet. Delegasjonen ble ledet av yazidienes åndelige overhode, “Baba Sheikh” Sheikh Khato – samt representanter fra Nord-Irak og diasporaen i Europa.

— Delegasjonen takket paven, omtalt som "de fattiges far" av en av deltagerne, for hans støtte til yazidiene i møte med forfølgelse og lidelse, sier fr. Federico Lombardi fra Vatikanets pressekontor.

Paven skal også ha blitt informert om situasjonen for de rundt 5000 kvinnelige yazidiene som ble kidnappet og tatt som slaver av ISIL i fjor. Yazidier var blant minoritetene som  ble hardest rammet under ISILs fremrykning i Nord-Irak i august 2014.

Forholdet mellom yazidier og kristne er preget av gjensidig solidaritet, fremhevet pave Frans, som uttrykte håp om en snarlig løsning på konflikten der alle minoriteter sikres retten til et fritt og verdig liv.

Det finnes rundt halvannen million yazidier i verden i dag: en halv million i Irak, med grener også i Tyrkia, Georgia, Armenia og Europa.