Be, og støtt Caritas’ arbeid for ofrene i Nepal, og for flyktningene i Middelhavet

Kjære troende, kjære søstre og brødre i Kristus, 

de siste ukene har vi vært vitne til flere store tragedier.

Først har vi på nytt blitt minnet på den tragedien som konstant utspiller seg i Middelhavet, der mennesker, desperate etter å komme seg vekk fra terror, krig og fattigdom blir tvunget ut på en farefull reise. En reise som koster altfor mange liv. Disse menneskene som legger ut på flukt, er våre brødre og søstre og vi har alle en forpliktelse til å vise solidaritet, i tanker, ord og gjerninger, med alle dem som daglig er på flukt.

Lørdag 25. april ble Nepal rammet av et kraftig jordskjelv. Dette er det største jordskjelvet i landet på over 80 år. Utallige mennesker er rammet, og etterskjelv fører med seg mer frykt og nye skader. Mange har mistet livet, og mange har fått sine liv lagt i ruiner. Frykten for sykdomsutbrudd er stor. Også disse menneskene trenger vår særlige bønn og støtte i den tid de nå går inn i. Som biskoper håper vi at dere som troende står sammen med oss i en felles innsats for dem som trenger det.

Kirken er også kallet til aktivt å arbeide for å lindre lidelse, og å gi hjelp til dem som trenger vår støtte. Caritas, Kirkens egen hjelpeorganisasjon, gjør et omfattende arbeid både i Nepal og for flyktninger i Middelhavet. Vi håper mange har mulighet til å vise raushet og støtte opp om dette arbeidet, og at dere også inkluderer dem som arbeider med disse krisene i deres bønner.

I Kristus,

+ Bernt I. Eidsvig
signatur.png 
+ Berislav Grgić
 signatur.jpg

Slik kan du støtte arbeidet:

Nepal:

  • Send en SMS med kodeord Caritas til 2090
  • Gi en gave på Caritas’ nettsider
  • Eller direkte til Caritas’ konto: 8200.01.93433 (merk innbetalingen «Nepal»)

Middelhavet:

  • Gi en gave på Caritas’ nettsider
  • Eller direkte til Caritas’ konto: 8200.01.93433 (merk innbetalingen «Middelhavet»)