Syrisk erkebiskop: ISIL er en «eksistensiell trussel» mot landets kristne

Erkeeparken av Aleppo for gresk-melkittene, msgr. Jean Clement Jeanbart, sier at terrorgruppen ISILs herjinger i Syria representerer en grunnleggende eksistensiell trussel mot landets kristne.

– ISIL er en fundamental trussel mot kristenheten. Mange mennesker har blitt bortført, mange har blitt drept, mange har blitt halshugd, mange blir forfulgt, det er en fryktelig situasjon, sier Jeanbart til engelske Daily Express.

Ifølge erkebiskopen er det «ikke utenkelig at alle Syrias kristne vil bli tilintetgjort» dersom ikke verdenssamfunnet reagerer.

Kontrollen over Aleppo er i dag delt mellom regjeringsstyrker og diverse opprørsgrupper. Jeanbar er imidlertid tydelig på at han aldri vil forlate den krigsherjede byen, uansett hva som skjer, på tross av at han har blitt utsatt for to attentatsforsøk.

– Jeg er ansvarlig for de kristne, jeg må stå ved deres side og aldri forlate dem. En god hyrde forlater aldri sin flokk, sier Jeanbart, som har vært i England for å appellere om humanitær og militær bistand i kampen mot ISIL.