St. Gudmund kirke med brukstillatelse

St. Gudmund kirke i Jessheim har nå fått midlertidig brukstillatelse fra Ullensaker kommune. Brukstillatelsen kom akkurat i tide for at det kunne feires jul i den nye kirken. Navnet St. Gudmund er forøvrig et midlertidig bruksnavn. Hva som blir det endelige navnet på kirken er enda ikke bestemt. [Det er senere blitt bekreftet at navnet blir St. Gudmund.]

Onsdag 17. desember var det overtagelsesbefaring på anlegget, som står ferdig fire måneder før skjema grunnet et godt samarbeid med totalentrepenør, fleksibilitet, godt forarbeid og godt prosjekteringsgrunnlag. Bispedømmet som byggherre har også vært tilstede under hele byggetiden og har slik kunnet ta løpende beslutninger knyttet til den praktiske utførelsen av prosjektet. En fornøyd byggherre kunne formelt overta byggene fra en stolt totalentreprenør, PK entreprenør.

Kirken har fått 300 sitteplasser i skipet foruten 70 plasser på benker langs veggene. Når det er behov for det, vil menigheten også kunne bruke 80 sitteplasser på galleriet sammen med kirkekoret. Kirken omfatter også et «gråterom» med høyttalere og glassvegg som sikrer full sikt mot alteret. Det blir et lite blomstersakristi og et rommelig hovedsakristi på 30 m2 med toalett.

Menighetslokalene inkluderer menighetssal med kjøkken, fem katekeserom, to møterom, tre kontoret, ett samtalerom og åtte toaletter. Det er handicaptoalett i hver etasje. Lokalene består i tillegg av tre presteleiligheter, to gjesterom og en stor Mariahage.

Oslo katolske bispedømmes eiendomssjef Hai-Nam Vy forteller at kirken er orientert øst-vest med koret mot øst. Kirkerommet vil derfor få både morgen- og kveldssol. Hai-Nam Vy mener det vakreste synet vil møte dem som går i 8-messen om morgenen og får oppleve solen fra krusifikset over koret.

En stor takk til OKBs driftsavdeling ved som har gjort en strålende jobb og sørget for at man har ligget under budsjett.

Det må også rettes en stor takk til alle som med små og store bidrag har bidratt til prosjektet!

 

StGudmund1.jpg

Glade byggere: Fra vestre Gjermund Kopphaug – Faveo AS (uavhengig kontroll), byggeleder Svein Magne Klungeland – PK Enterprenør AS, eiendomssjef i OKB – Hai-Nam Vy, prosjektleder Åge Hausvik og assisterende prosjektleder Kurt Thomassen – PK Entrepenør AS.

 

StGudmund2.jpg