Kardinal Anders Arborelius er "Årets Svensk 2017"

 Czytaj po polsku

Kardinal Arborelius3.jpeg

ROMA: Onsdag 6. desember kl. 18.00 overtok kardinal Arborelius sin titularkirke i Roma, den berømte Michelangelo-basilikaen Santa Maria degli Angeli e dei Martiri. – Det er et symbolsk uttrykk for at jeg som kardinal også er en del av den lokale kirken her i Roma, sier kardinal Anders Arborelius til katolsk.no. Foto: Radio Vaticana / Charlotta Smeds

 

For tolvte året på rad er "Årets svensk" kåret under ledelse av Nyhetsmagasinet Fokus. I år går utmerkelsen til den svenske kardinal Anders Arborelius, som også er den første nordiske kardinal noensinne. Kardinalen kommenterer utmerkelsen slik: 

– Det var like uventet som å bli kardinal. Samtidig får man se det i et bredere perspektiv: Som katolikk og kardinal kan man være riktig svensk og ikke bare en litt fremmed langt uti periferien. 

 

Hør intervju med kardinal Arborelius om utmerkelsen.

Les intervjuet med kardinal Arborelius i Fokus. 

 

Kriteriene for å bli kåret til Årets svensk", er: 

"Utmärkelsen Årets svensk ska tilldelas en person som under året stuckit ut på ett sätt som förändrat Sverige till det bättre. Det kan, men måste inte innebära att personen gjort sig känd i offentligheten. Det centrala är att vinnaren visat prov på självständighet och originalitet i ett land som på gott och ont gillar det samstämmiga och välanpassade. Det är naturligt om Årets svensk har gjort sig fiender, inte bara vänner, för det är svårt att åstadkomma något värt att belöna, utan att det har ett pris."

Juryen i "Årets svensk" består av Bengt Jangfeldt, Emma Frans, Peter Esaiasson, Camilla Thulin, Maria Rankka, Anna Grönlund Krantz og Maria Guggenberger. Juryleder er Fokus' politiske redaktør Johan Hakelius.

 

Les mer

Intervju med kardinal Arborelius før overtagelsen av titularkirken i Roma. 

Kardinal Arborelius feirer messe i Oslo. 

 

Vatikanradioens skandinaviske avdeling
Gjengitt med tillatelse