Paven møter biskopene for å diskutere beskyttelse av mindreårige

 

Innkaller alle presidenter for verdens bispekonferanser

td24291e (1).jpg

TIL ROMA: Pave Frans innkaller samtlige presidenter for verdens bispekonferanser til møte. Beskyttelse av mindreårige og sårbare voksne er eneste tema. Foto: REUTERS / Tony Gentile

 

Pave Frans skal møte representanter for alle verdens katolske biskoper i februar for å diskutere beskyttelse av mindreårige og sårbare voksne.

 

Tekst: Christopher WellsVatican News
Vatikanstaten
Oversettelse og bearbeidelse: Stefan Storm og katolsk.no 

 

 

Pave Frans har innkalt presidentene for alle bispekonferansene verden over til et møte i Roma for å diskutere forebygging av overgrep mot mindreårige og sårbare voksne.

Det var visedirektøren for Den hellige stols pressekontor Paloma García Ovejero som kom med kunngjøringen på en pressekonferanse etter møtet for Kardinalrådet, som varte frem til onsdag morgen.

 
Møte om forebygging av misbruk

Et kommuniké fra Kardinalrådet inneholder ytterligere detaljer. Møtet med Paven vil finne sted i Vatikanet fra 21. til 24. februar 2019. Kardinalenes erklæring bemerket at rådet hadde «reflektert grundig over spørsmålet om misbruk sammen med Den hellige far» under samlingen denne uken.

Onsdagens pressekonferanse var viet en gjennomgang av denne ukens møter i Kardinalrådet. Ifølge Ovejero var alle medlemmene av rådet tilstede, bortsett fra kardinal George Pell, kardinal Francisco Javier Errázuriz og kardinal Mosengwo Pasinya. Pave Frans deltok fullt ut i kardinalenes arbeid, selv om han på noen tidspunkter var borte på grunn av andre offisielle plikter.

 

Kuriereform

Ifølge visedirektøren var «en stor del av rådets arbeid viet de siste justeringene av utkastet til den romerske kuriens nye apostoliske grunnlov, som har arbeidstittelen ‘Praedicate evangelium’». En kopi av den foreløpige teksten er levert til Den hellige far, med forventning om at dokumentet skal gjennomgå en kanonisk-rettslig vurdering og videre bearbeidelse.

Under rådets møte orienterte kardinal Seán Patrick O’Malley, erkebiskop av Boston, de tilstedeværende om arbeidet til Den pavelige kommisjonen for beskyttelse av mindreårige.

Avslutningsvis uttrykte kardinalene igjen sin fulle solidaritet med Pave Frans etter de siste ukenes hendelser.

 

 

 Les på polsk