Pontifikal rekviemmesse for ofrene etter terroren på Sri Lanka

 

Kong Harald og statsminister Erna Solberg delta i dagens rekviemmesse #tryggibønn

  • Alle som ønsker å delta i rekviemmessen, må ha funnet sine plasser innen kl. 17.45.

K6AsoKJkvOE.jpg

GJENOPPSTANDELSE: På påskedag, høydepunktet i kirkeåret, ble tre kirker på Sri Lanka rammet av terroranslag – St. Anthony's Shrine i Colombo, St. Sebastian-kirken i Negombo og Zion-kirken i Batticaloa. Statuen av Jesus Kristus i St. Sebastian-kirken bærer tydelig preg av udåden som rammet de troende under påskedagsmessen. Foto: REUTERS/Stringer 

 

 

Kongen.jpg

HM Kong Harald, statsminister Erna Solberg, preses i Den norske kirke Helga Byfuglien og Sri Lankas ambassadør til Norge Arusha Cooray vil sammen med lederne fra en rekke tros- og livssynssamfunn delta i rekviemmessen for ofrene etter Sri Lanka-terroren. Messen ledes av biskop Bernt I. Eidsvig.

 

Terrorangrepene mot tre kirker på Sri Lanka har rystet en hel verden. For å minnes ofrene og vise samhold i en krevende tid vil følgende to  arrangementer finne sted førstkommende fredag 26.4.2019 i St. Johannes evangelist og apostel menighet i Bredtvetveien 12, 0950 Oslo:

 

Kl. 18.00: Pontifikal rekviemmesse for ofrene på Sri Lanka 

Fredag 26. april kl. 18.00 avholdes det rekviemmesse for ofrene etter terroranslagene på Sri Lanka i den katolske St. Johannes apostel og evangelist menighet, Bredtvet kirke, Oslo. HM Kong Harald, statsminister Erna Solberg, preses i Den norske kirke Helga Byfuglien og Sri Lankas ambassadør til Norge Arusha Cooray vil delta. 

Hovedcelebrant er Bernt Eidsvig. En rekke av Den katolske kirkes prester vil delta i seremonien. Sogneprest p. Bharath Damacius Villavarayen, som selv er fra Sri Lanka, holder prekenen.

Det ventes deltagelse av mange medborgere med bånd til Sri Lanka.

En rekviemmesse er en katolsk messe for avdøde, der man går i forbønn for de døde og anbefaler dem til Gud.

Les mer her: Katolsk kristentro og praksis ved død og begravelse

 

 

Kl. 19.00: Solidaritetssamvær

Etter messen blir det solidaritetssamvær med budskap og appeller på tvers av tros- og livssyn. Solidaritetssamværet arrangeres av Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) i samarbeid med Norges Kristne Råd, Den norske kirke, Sri Lanka dialogforum og Caritas Norge under parolen #tryggibønn. 

Her vil det blant annet bli lest opp budskap fra tros- og livssynsminister Kjell Ingolf Ropstad og Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre.

Med dette ønsker Den katolske kirke og arrangørene av solidaritetssamværet å vise at norske tros- og livssynssamfunn står sammen når en av dem blir rammet av vold eller terror. 

  

Praktisk info

 

Les mer 

 

 

 Les på polsk