Kardinal foreslått til Fredsprisen

xRAdMrCRqK0 (1).jpg

FREDSPRISEN: Erkebiskopen av Colombo, kardinal Malcolm Ranjith, er foreslått som kandidat til årets fredspris. Foto: REUTERS/Thomas Peter/NTB Scanpix. 

 

Både regjeringen og opposisjonen på Sri Lanka har foreslått erkebiskopen av Colombo, kardinal Malcolm Ranjith, som kandidat til årets Nobels fredspris. Alle parlamentarikere, uansett religiøs tilhørighet, har lovprist kardinalens anstrengelser for å unngå en katastrofe i landet og for å spre et budskap om fred og om betydningen av fred i samfunnet som helhet.

Forslaget støttes spesielt av parlamentsmedlemmet Mahinda Amaraweera, av minister uten portefølje Radhakrishnan, samt av politikeren Harshana Rajakaruna, og er blitt akseptert av alle parlamentsmedlemmene.

Kardinalen får full støtte i sitt arbeide for fred på Sri Lanka, et arbeide som inkluderer alle uansett religion eller rase. (Daily News)

 

Les mer