Pinsetradisjon i Tønsberg

IMG_2446 (1).JPG 

 

Vi har juletradisjoner og påsketradisjoner. I Tønsberg har vi også fått en pinsetradisjon.

 

Tekst: Gunnhild Bærø

 

Hver første pinsedag har vi først en vakker og høytidelig messe i en stappfull kirke. Messen bærer preg av det mangfoldet vi har i menigheten. Etterpå venter stor fest i Olavshagen.

Planlegging

I god tid før pinse samler menighetsrådet alle nasjonale grupper til planleggingsmøte. Her lages program for dagen og oppgavene fordeles. Faste poster på programmet er god underholdning og masse deilig mat som selges til inntekt for menigheten.

Når den store dagen kommer, er alle forventningsfulle. Hva får vi av spennende retter i år? Har det vokst fram nye talenter innen sang og dans? Det har det som regel.

God hjelp

Denne tradisjonen, som vi elsker, ble etablert under p Y, og har siden vært noe vi ser fram til hvert år. Det er mye som skal forberedes og falle på plass, men heldigvis har vi mange gode frivillige som stiller opp. Det er samtidig en gyllen anledning til å bli bedre kjent og til å etablere godt samarbeid på tvers av ulike grupper i menigheten.

Fra fjern og nær

Festen i St Olav katolske menighet i Tønsberg går ikke upåaktet hen. Vi legger merke til at denne dagen får vi ofte besøk utenfra; fra nabomenigheter eller andre som har hørt om festen vår. Det setter vi stor pris på.

 

Se bilder fra feiringen 

IMG_2425.JPG

IMG_2434.JPGIMG_2437.JPG

IMG_2443.JPGIMG_2452.JPG