Eukaristisk Urbi et orbi-velsignelse

Pave Frans: – Vårt svar til pandemien er bønn over hele verden

NTB_TaoNXd7_qhM.jpg

BØNN: Foren deg i bønn med pave Frans om å få en slutt på pandemien. Foto: Vatican Media

 

Pave Frans inviterer til sakramentstilbedelse og ekstraordinær Urbi et orbi-velsignelse fredag 27. mars kl. 18.00.

 

Det var under angelusbønnen søndag 22. mars at pave Frans kunngjorde at han vil lede en sakramentstilbedelse etterfulgt av en ekstraordinær Urbi et orbi-velsignelse rett utenfor Peterskirken, på Peterskirkens sagrata, fredag 27. mars kl. 18.00. Ingen får lov til å være fysisk tilstede, men paven inviterer oss til å delta åndelig og gjennom media og digitale kommunikasjonskanaler. Du kan se den direktesendte sakramentstilbedelsen på katolsk.no's forside.  

 – Vi vil lytte til Guds ord, bære frem vår bønn og tilbe Det hellige sakrament. Til slutt vil jeg gi Urbi et orbi-velsignelsen med Det hellige sakrament, sa pave Frans. Urbi et orbi-velsignelsen «til byen [Roma] og til verden» blir normalt bare gitt i jul og påske.

 
Fullstendig avlat

I en pressemelding samme dag kunngjorde Vatikanets pressekontor at det er mulighet for å oppnå fullstendig avlat for alle de som deltar digitalt i bønnestunden. Dette i overensstemmelse med bestemmelsene i det nye dekretet fra Det apostoliske pønitentiari, som gir særskilt avlat til troende under koronapandemien. 

 

 

Program

Bønnestunden kommer til å vare en time. Etter først å ha hørt på Guds ord, vil pave Frans holde en preken. Deretter blir Det hellige sakrament plassert på alteret som er blitt flyttet til atriumet til Peterskirken, for tilbedelse. Så følger ritualet om den pavelige, universelle eukaristiske Urbi et orbi-velsignelsen. Til slutt vil kardinal Angelo Comastri, erkebiskop av Peterskirken, lese de nye avlatsbestemmelsene som gjelder under koronapandemien.

 

Bønn 

gJ2B1UvYxQo.jpg

PAVENS PILEGRIMSBØNN: Pave Frans ber foran ikonet av Jomfru Maria i basilikaen Santa Maria Maggiore, Roma. Foto: Vatican Media / ­Handout via REUTERS / Scanpix

 

For anledningen er både Maria-ikonet, Salus Populi Romani, og det mirakuløse krusifikset fra San Marcello-kirken blitt brakt til Petersplassen. For drøyt en uke siden besøkte pave Frans de to kirkene i Roma der de vanligvis er bevart, for å be til Gud om at koronapandemien, som nå har spredt seg over hele verden, må ta slutt.

(Katolsk.no/Vatican News)

 

Les mer:

 

 

Koronabønn.jpeg